Facebook

Emisija " LUFTING "

logo lf03

    U cilju  planiranih aktivnosti Udruženja i redovnog informisanja mladih, predlogom projekta je predviđeno snimanje i emitovanje novih emisija „Lufting“ .

Ispitivanjem potreba mladih u Kraljevu, evidentno je nepostojanje adekvatnih sadržaja i programa za mlade koji bi okupio i ponudio mladima kvalitetan i organizovan način za ispoljavanje ličnih, socijalnih i kreativnih potreba. Kada je reč o načinu informisanja, i među mladima od 15 do 30 godina televizija je najzastupljeniji medij. Redovno ili povremeno, ovaj medij prati čak 80% mladih.

Mladima kao posebnoj socijalnoj kategoriji treba pružiti podršku u ličnom i socijalnom razvoju. Očigledno je nepostojanje adekvatnih sadržaja i programa za mlade koji bi ponudio mladima kvalitetno ispoljavanje ličnih potreba. U lokalnoj zajednici, jasno su izraženi problemi nezaposlenosti, problemi zdravlja mladih, upotreba alkohola i narkotika, nizak stepen informisanosti i mobilnosti mladih.

Emisija „Plave senke“ i „Lufting“ se emituju na lokalnoj televiziji od 2007 godine.  U prethodnim godinama emitovanja došlo je do vidljivih rezultata. Pre svega, doprinelo se uticaju na svest mlade populacije kojima su ove emisije ukazale na raznovrsnost rešavanja njihovih problema individualnih, grupnih, porodičnih, društvenih, samim tim što su oni sami (nakon edukacije iz oblasti TV novinarstva) učestvovali u rešavanju istih. Emisija se emituje četri puta nedeljno ,  a sadržaj emisije se menja svake nedelje.Takođe, izvršen je i veliki uticaj na: profesore i roditelje koji su deo našeg gledališta, i predstavnike institucija iz oblasti kulture, medicine, umetnosti, ekologije, koji su i sami počeli da se uključuju u emisiju (gostovanja, intervjui, najave).

Kroz sprovođenje redovnih aktivnosti našeg udruženja, doprineli smo i  znatnoj posećenosti kulturnim dešavanjima koje se najavljuju u emisiji „Lufting“ koja se retrospektivno prate u okviru emisije.

 

NVO "Plave senke" ucestvovanje u formiranju Saveta za mlade u Kraljevu


 O Formiranju Saveta za mlade u Kraljevu

 

Promo spot u okviru projekta "Politike koje rade"

Promo spota u okviru projekta  "Politike koje rade"

Spot Mladi Edukativni Centar

Spot Mladi Edukativni Centar NVO"Plave senke" u saradnji sa Edukativnim Centrom Krusevac.